Published On: 12. 10. 2023716 words3,6 min read

Trápí vás nafouklé břicho po každém jídle, křeče v břiše nebo další střevní potíže jako zácpa, plynatost či průjem? Nejste v tom sami, syndrom dráždivého tračníku trápí až 13 % naší populace. Poznejte, co znamená trpět IBS a jak ovlivňuje kvalitu vašeho života.

Proč každý desátý člověk bojuje s dráždivým tračníkem?

Překvapuje vás, že se jedná o tak častý problém? Proč se toto onemocnění tak rozšířilo a stává se běžným zdravotním problémem? Hlavní roli hraje složitost našeho trávicího ústrojí. Jakákoliv dysfunkce v této oblasti může mít vliv na celý trávicí systém.

Genetická predispozice se řadí mezi další důležité faktory vzniku. Pokud má někdo ve vaší rodině historii IBS, můžete být geneticky náchylný k rozvoji této poruchy i vy.

Špatný životní styl, nadbytek stresu a rychlé životní tempo jsou doslova synonyma dnešní doby a velmi negativně ovlivňují náš trávicí systém. Často mohou syndrom dráždivého tračníku vyvolat nebo jeho symptomy zhoršovat.

Významný vliv má i strava. Některé potraviny mohou vyvolat nebo zhoršit symptomy IBS, zejména ty bohaté na FODMAP.

Celkově lze říct, že se jedná o komplexní poruchu, která může mít různé příčiny či jejich kombinace. Proto je důležité, aby si každý s tímto problémem hledal vhodnou léčbu a péči, každému může fungovat trochu něco jiného.

Nafouklé břicho po každém jídle a křeče v břiše: Co s tím?

Nedáte dopustit na výborné jídlo? Ale zároveň vás po každém jídle zastihne nafouklé břicho či křeče? Přečtěte si našich několik rad: vyhýbejte se přejídání, udržujte dostatečný přísun tekutin, pokrmy si vychutnávejte v klidu, vyhněte se konzumaci potravy těsně před spaním, snažte se mít různorodý jídelníček a pečlivě dbejte na datum spotřeby potravin a kvalitu surovin. Někteří lidé nacházejí úlevu od křečí v břiše tím, že upraví svou stravu. Omezit konzumaci potravin, které mohou dráždit tračník, jako jsou luštěniny, kofein, alkohol a sladkosti, vám může pomoci.

TIP: Přečtěte si v našem článku, co dál pomáhá na křeče v břiše.

Nenechte už dál klesat kvalitu vašeho života

Chcete se už konečně cítit jako všichni ostatní? Mít zase ten spokojený pocit v břiše? Nebojovat už dál s nafouklým břichem po každém jídle, křečemi v břiše, plynatostí, zácpou či průjmem? Vezměte si na pomoc PROIBS®, který byl speciálně vyvinut pro pacienty trpící syndromem dráždivého tračníku. Při pravidelném užívání vám uleví od nepříjemných zažívacích potíží, tak jako pomohl už tisícům našich zákazníků.

Proč je PROIBS tak výjimečný? Další přínosy, které stojí za pozornost

Oblíbenost PROIBS® každým dnem narůstá, což není jen kvůli jeho rychlé účinnosti, ale také díky přítomnosti přírodních složek z Aloe vera a výtečné chuti. Kromě toho, u  PROIBS® nejsou známy  žádné vedlejší účinky ani interakce s léky, což ho činí bezpečnou volbou pro každého. Navíc ho můžete užívat dlouhodobě bez obav.

Užívá se snadno a prakticky. Obsah sáčku stačí jednoduše rozpustit ve sklenici vody (cca 200 ml), čímž vytvoříte osvěžující nápoj s příchutí citrónu. PROIBS se doporučuje užívat jednou až dvakrát denně, ideálně první dávku ráno před snídaní a druhou odpoledne.

KUPTE SI PROIBS® V TĚCHTO LÉKÁRNÁCH:

Cena od: 309 Kč

Cena od: 259 Kč

Cena od: 285 Kč

Cena od: 289 Kč

Cena od: 293 Kč